Nieuws

World Cybers Games trekt de stekker eruit

donderdag, 11-9-2014  

Een zwarte bladzijde in de historie van E-sports: de World Cyber Games stopt met het organiseren van toernooien en evenementen, inclusief de World Cyber Games finales. Het WCG comité heeft de beslissing gemaakt naar aanleiding van de huidige ontwikkelingen.

De laatste jaren zat de World Cyber Games in slecht weer. Steeds meer landen, waaronder Nederland, haakten af vanwege de torenhoge contributiekosten. Ook verbraken enkele game publishers de samenwerking met de World Cyber Games, waardoor de focus ook op mobiele games werd gelegd. Deze tegenslagen heeft de World Cyber Games dus niet kunnen opvangen. De partners van WCG zijn op de hoogte gebracht, maar de WCG organisatie heeft nog niet officieel bekend gemaakt dat de stekker eruit getrokken is. Naar verwachting zal dat dan ook niet lang meer duren.

De World Cyber Games werd in zijn hoogtijdagen door velen gezien als het meest prestigieuze toernooi ter wereld, maar is laatste jaren ingehaald door toernooien zoals DreamHack en Intel Extreme Masters. De World Cyber Games profileerde zich als de Olympische Spelen voor computergames. Zo was er een ‘spelersdorp’ en was er sinds 2004 elke jaar sprake van een andere gaststad. In 2004 en 2008 wist Manuel “Grubby” Schenkhuizen het fameuze WarCraft III toernooi te winnen. Wouter “Handewasser” van Someren won in 2007 en 2008 het Project Gotham Racing toernooi.

Zuid-Korea mag zich met meest succesvolle land op de World Cyber Games noemen. Duitsland eindigde als tweede, Amerika als derde en Nederland als vierde. Brazilië, Rusland, China, Verenigd Koninkrijk, Zweden en Frankrijk maken de top 10 compleet.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


Comments are closed.