Clubhuis

Als één van de weinige E-sportsclubs in de Benelux heeft Mouse-Control een eigen clubhuis. Het clubhuis bevindt zich binnen de muren van het Bonami Spelcomputer Museum en telt momenteel 10 high-end game PC’s. De ruimte fungeert niet enkel als trainingsplek voor de spelers van Mouse-Control, maar ook als dé locatie voor toernooien, workshops, lezingen en meer.

“Van straatvoetbal naar clubvoetbal”. Dat is de gedachtegang achter de opening van het clubhuis van Mouse-Control. Een professionaliseringsslag waarbij gamers van de ‘straat’ gehaald worden en een plek aangeboden krijgen waar ze fysiek samen kunnen komen: een clubhuis. Niet vaker, maar effectiever trainen is de norm.

De ruimte fungeert weliswaar in eerste instantie als clubhuis van de Mouse-Control, maar wordt multifunctioneel ingezet. In het clubhuis kunnen (museum)bezoekers kennis maken met E(lectronic)-sports en worden er regionale, nationale en in de toekomst zelfs enkele internationale toernooien georganiseerd. Ook vinden er in het clubhuis workshops, lezingen en andere activiteiten plaats.