Filosofie

Gooi alle vooroordelen maar overboord: gaming is niet meer alleen dé hobby van nerds. Diverse onderzoeken hebben aangetoond dat de gemiddelde gamer rond de 35 jaar oud is en bestaat uit zowel vrouwen (43%) als mannen (57%). In Groot-Brittannië beschouwt zelfs 40% van de bevolking zichzelf al als gamer. De game-industrie is de afgelopen tijd sterk gegroeid en is qua omzet inmiddels groter is dan de film- en muziekindustrie (zowel in Nederland als in de VS). Kortom: games zijn een belangrijke cultuuruiting geworden in de westerse wereld.

Het is waarschijnlijk een kwestie van tijd voordat gamen erkend gaat worden als officiële sport. Erkenning of niet, Mouse-Control behandelt gamen nu al als een sport. Dat uit zich in het feit dat Mouse-Control door de Nederlandse E-sportbond officieel erkend is als E-sportclub, maar ook doordat Mouse-Control een bestuur heeft en dat alle spelers van Mouse-Control automatisch lid van de Nederlandse E-sportbond zijn.

Ook de clubstructuur van Mouse-Control is op de sportfilosofie gebaseerd. Daar waar voetbalclubs en vele andere sportclubs onderscheid maken in leeftijd, zijn de divisies van Mouse-Control ingedeeld op basis van het niveau, de ambitie en de behoeftes van de spelers:

  • Selectieteams: Professionele gamers die op het hoogste niveau presteren.
  • Beloftenteams: Opkomende talenten die Mouse Control klaarstoomt om door te stromen naar het selectieteam.
  • Amateurteams: Spelers en teams die op amateurniveau spelen. Dit kunnen zowel competitieve- als recreatieve gamers zijn.

Het onderscheidend vermogen van Mouse-Control is het échte clubgevoel. Het sleutelwoord van Mouse-Control is dan ook niet voor niets ‘saamhorigheid’. De begeleiding vanuit de club, de behulpzaamheid van medespelers, de clubuitjes en clubkampioenschappen zijn daar allemaal uitingen van.