Historie

2007: Start FragnatiX tijdperk
Het fundament van Mouse-Control werd gelegd op 25 juli 2007. Op die dag richtte Ruben Been het Counter-strike Source team “FragnatiX” op, waarmee hij stad en land afreisde om deel te nemen aan toernooien. Samen met Don’t Hate en Team-Motivated streed FragnatiX om de podiumplaatsen. In die periode was men zich nog niet bewust van de potentie van FragnatiX. Dit team zou uiteindelijk de basis vormen van Mouse-Control zoals we die de dag van vandaag kennen.

2008: Start DOK Gaming tijdperk
Op 5 april 2008 werd FragnatiX omgedoopt tot “DOK Gaming”, als onderdeel van een groot gameproject van de Delftse bibliotheek “DOK”. Het Counter-strike Source team van Ruben werd het eerste officiële team van DOK Gaming. Al snel breidde DOK Gaming zich uit met een Call of Duty 4 team, dat tweede werd in de ESL Pro Series, en later ook een FIFA08 team, dat zelfs de volledige top 3 van de ESL Pro Series wist te bezetten. Ook werd het aanstormende Warcraft III / StarCraft II talent Kevin “Harstem” de Koning binnen gehaald, die uiteindelijk via Mouse-Control bij Fnatic terecht zou komen.

2009: Het jaar van Counter-strike 1.6
In 2009 zorgde DOK Gaming voor een verrassing door het Counter-strike 1.6 topteam met Skire, roachz, dDd , muh en ferrid binnen te halen. De ESL Pro Series winnaars wisten ook DOK LAN 1 en The Party 7 te winnen.

2010: Het jaar van Trackmania
In 2010 werd een Trackmania Nations Forever team binnengehaald. Met onder andere Spam (winnaar ESWC 2012), Tamarillo (Nederlands Kampioen 2009 en 2010), Zoeff (vijfvoudig winnaar The Reality), klaas, Nielos, schriek en Arrayan had DOK Gaming een Trackmania team van wereldklasse in huis.

2011: De fusie tussen DOK Gaming en Mouse-Control
Eind 2010 werd de bibliotheekbranche hard getroffen door de financiële crisis. Werknemers werden ontslagen en projecten werden stopgezet, waaronder ook DOK Gaming. Met die reden fuseerde DOK Gaming op 1 februari 2011 met “Mouse-Control”, dat in 2009 opgericht was door Martin “0wnz0r” Ekel. Daar waar Mouse-Control voorheen een middenmoter was, werd het vernieuwde Mouse-Control door de fusie gelanceerd naar de top van Nederland. Daarmee was Mouse-Control sterker dan ooit tevoren. Mouse-Control domineerde in 2011 de Counter-strike Source scene. Onder de vlag van Mouse-Control wonnen Larry, revO2K, xRope, mikeS en Breakah.fV<3 toernooi na toernooi. Tegelijkertijd zorgde de nieuwe Trackmania aanwinst Koen “Koenz” Schobbers voor nog meer succes door vrijwel ieder Trackmania toernooi te winnen. Ook wist Kevin “Harstem” de Koning namens Mouse-Control de tweede plaats, achter Manuel “Grubby” Schenkhuizen, bij het Nederland Kampioenschap 2011 op te eisen.

2012: Mouse Control 2.0
In 2012 is Mouse-Control een andere weg ingeslagen. Daar waar Mouse-Control voorheen een VOF was, werd Mouse-Control in de zomer van 2012 ingericht als sportclub. Mouse-Control kreeg een bestuur en een steviger fundament werd gelegd voor de toekomst.

Mouse-Control werd tweede bij het Nederlands Kampioenschap 2012. Twee weken later maakte de topper in spé Kevin “Harstem” de Koning aan alle twijfels rondom zijn talent een einde door tijdens DreamHack Summer de winnaar van DreamHack Stöckholm en vele andere topspelers te verslaan. Deze enorme prestatie werd opgemerkt en zorgde uiteindelijk voor de transfer van Mouse-Control naar Fanatic. Deze transfer is te vergelijken met een voetbalspeler die van Ajax naar FC Barcelona verkast.

Mouse-Control anticipeerde op het grote verlies door niemand minder dan de Nederlands Kampioen van 2012, Tom “PoYo” Brekelmans, binnen te halen.
Eind 2012 Mouse-Control wist de 1e t/m de 5e plaats te bemachtigen op The Reality XIII. Daarmee gaf Mouse-Control een duidelijk signaal af.

2013: Mouse Control’s clubhuis
In 2013 heeft Mouse-Control haar clubhuis geopend binnen de muren van en in samenwerking met Bonami Spelcomputer Museum. In samenwerking met Azerty (winnaar beste ICT webshop 2013 award) werden 10 high-end game PC’s in het clubhuis gestationeerd. De ruimte fungeert in eerste instantie als clubhuis van Mouse-Control, maar daarnaast kunnen museumbezoekers er ook gamen en worden er maandelijks toernooien, workshops en lezingen georganiseerd.
Tevens won Mouse-Control The Party 11, werd Mouse-Control met twee verschillende games Nederlands Kampioen 2013 en werd de tweede plek bemachtigd op The Reality XIV. Eind 2013 werd tevens de samenwerking met HCC!games op poten gezet. HCC!games wordt het informatieve verlengstuk van Mouse-Control. Meer daarover volgt in het voorjaar van 2014.