Nieuws

Oculus Rift gaat tussen de 200 en 400 dollar kosten

donderdag, 11-9-2014  

Een consumentenversie van virtual reality-bril Oculus Rift moet tussen de 200 en 400 dollar gaan kosten, en “zo goedkoop mogelijk” op de markt komen.

Wanneer de Oculus Rift voor consumenten op de markt komt, is nog onduidelijk. Wel zal die versie volgens Mitchell weer een stap beter zijn dan de twee huidige versies voor ontwikkelaars. De eerste ontwikkelaarsversie had een 720p-scherm, de tweede versie het full hd-scherm uit een Samsung Galaxy Note 3. Volgens geruchten krijgt de consumentenversie van de Oculus Rift een qhd-scherm.

Gear VR
De deze week onthulde Samsung Gear VR die in samenwerking met Oculus is ontwikkeld, gebruikt de Note 4 met qhd-scherm als display. Mogelijk zouden Oculus en Samsung voor de consumentenversie van de Rift een overeenkomst hebben gesloten.

Voordat de consumentenversie op de markt komt, wil Oculus het formaat van de bril nog kleiner maken. Ook moet het makkelijker worden de bril in te stellen. Daarnaast hint Oculus nog naar een geheel nieuwe functionaliteit. De prijs van de bril zal volgens Oculus zo laag mogelijk liggen, tussen de 200 en 400 dollar. De huidige ontwikkelaarsversie wordt voor 350 dollar verkocht.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


Comments are closed.