Webwinkels en Webshops

U wilt overstappen op elektrisch roken?

woensdag, 20-11-2019  

U zit eraan te denken om te stoppen met roken en om die reden over te stappen op elektrisch roken. U moet eerst weten dat ook dit geen 100% gezond alternatief is, maar in ieder geval stukken minder schadelijk dan het roken van normale sigaretten. Op de website van ea-sigaret vind je veel informatie over deze nieuwe manier van roken, en waar het hem nou precies het verschil in zit. Kort gezegd is het zo dat je met een elektrische sigaret in feite waterdamp inademt in plaats van rook. Er wordt dus niks verbrand, maar verdampt, en daar zit het hem in. Het inademen van de rook van een normale sigaret is logischerwijs schadelijk voor de longen, maar het inademen van waterdamp (met een smaakje) veel malen minder. Daarom geeft ea-sigaret ook aan dat elektrisch roken moet worden gezien als gezondere vervanging van de sigaret. Als je nooit gerookt hebt is het uiteraard niet aan te raden om elektrisch te gaan dampen, maar aan de andere kant eet je ook wel eens hamburgers en deze zijn ook niet gezond. Dus af en toe moet gewoon kunnen, toch? Als je het echter gewend bent om dag in dag uit normale sigaretten te roken kan de overstap naar een elektrische sigaret een grote stap voorwaarts zijn in je gezondheid. Je longen zullen je dankbaar zijn!

Wat is elektrisch roken precies?

Dampen met een elektrische sigaret doe je door de vrijgekomen waterdamp die de e-smoker produceert in te ademen. Dit inademen ervan lijkt op het inhaleren van de rook van een normale sigaret, maar de meeste mensen vinden het toch heel anders voelen. Waterdamp voelt namelijk stukken zachter in de keel aan, en geeft veel minder de neiging tot hoesten. Daarom geven al vele rokers de voorkeur aan elektrisch roken. Bovendien is het een veel beter alternatief voor het normale roken. De reden daarvoor is het feit dat vele kankerverwekkende stoffen die in normale sigaretten voorkomen niet in elektrische sigaretten zitten. We bedoelen daarmee stoffen zoals:

  • Benzeen (grondstof voor chemische wapens)
  • Arseen (Mierengif)
  • Methanol (brandstof voor straaljagers
  • Amoniak
  • Waterstofcyanide (industriĆ«le pesticide)

Als je dit lijstje zo voor je ziet snap je wel waarom steeds meer mensen overstappen van hun gebruikelijke sigaretten naar elektrisch roken, ondanks dat ook dit geen volkomen gezonde optie is. Het is op zn’ minst stukken minder slecht dan roken, en daarmee een ideale manier om te stoppen met roken. De overstap naar niet roken maak je namelijk kleiner door hem in twee stappen op te delen.

Stoppen met roken met een e-smoker

Als je van plan bent te stoppen met roken maar van tevoren al weet dat dit heel moeilijk gaat worden, zou je kunnen overwegen eerst over te stappen op elektrisch roken. Daarmee elimineer je namelijk vele schadelijke en kankerverwekkende stoffen die je binnenkrijgt als je normale sigaretten rookt, maar je krijgt alsnog een beetje nicotine binnen, waar je lijf als het ware aan verslaafd id. Dit kun je dan makkelijker afbouwen, zonder dat je direct de gewoonte hoeft los te laten. Veel mensen gaan in de plaats daarvan veel snoepen, en dan kun je echt beter af en toe elektrisch roken als alternatief. Wil jij ook stoppen met roken? Doe jezelf dan een e-smoker starterskit van ea-sigaret cadeau, dan ben je alvast op de goede weg…

https://ea-sigaret.nl/elektrisch-roken/

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


Comments are closed.