Webwinkels en Webshops

Staand werken

vrijdag, 30-11-2018  

Staand werkenStaand werken, het klinkt misschien wat vreemd als je een kantoorbaan hebt, maar dit is echt de toekomst! In het verleden hadden de meeste mensen natuurlijk werk waarbij ze veel in de benen waren en waarbij ze veel beweging kregen. Met de komst van de computer en de verregaande digitalisering van onze maatschappij, is daar veel verandering in gekomen. We hebben steeds meer een sedentaire levensstijl gekregen, wat eigenlijk gewoon inhoudt dat we veel te veel zitten. Niet alleen maar tijdens ons werk, maar ook in onze vrije tijd. Staand werken kan ervoor zorgen dat we meer beweging krijgen en onze spieren meer gebruiken, wat echt voordelen oplevert. Door onze sedentaire levensstijl bewegen we echt te weinig, ga maar eens voor jezelf na hoeveel uren op de dag je nu daadwerkelijk iets anders doet dan stil zitten? Je zult waarschijnlijk tot de conclusie komen dat dit helaas veel te weinig is. Is dit erg? Ja, want zo gebruik je bijvoorbeeld je beenspieren veel te weinig. Hierdoor wordt dan weer vet en suiker minder snel opgenomen uit het bloed, wat dan weer tot diverse gezondheidsrisico’s kan leiden, zoals het vergroten van de kans op het ontwikkelen van diabetes, hart- en vaatziekten en zelfs kanker. Met staand werken valt er dan ook echt een wereld te winnen!

Let hierop bij staand werken

Nu is staand werken natuurlijk niet automatisch altijd zonder risico, ook dan kun je gezondheidsklachten krijgen, maar die komen dan voort uit een verkeerde houding. Zoals je een verkeerde zithouding kunt hebben, zo kun je ook een verkeerde stahouding hebben. Als je over gaat stappen op staand werken, vanwege de gezondheidsvoordelen wat dit met zich meebrengt, moet je er dus wel voor zorgen dat je dit op de juiste manier doet. Zo moet je er op letten dat je:

  • goede schoenen draagt, die jouw voeten goed ondersteunen
  • goed met beide voeten op de grond staat
  • je benen niet overstrekt, niet je knieën op slot zet
  • een actieve stahouding hebt en niet gaat hangen
  • armen in een hoek van 90 graden zitten als je typt
  • het beeldscherm kunt zien, zonder dat je daarvoor voorover hoeft te leunen

Met andere woorden, op bij staand werken is het belangrijk om er op te letten dat je een goede lichaamshouding hebt, anders kun je alsnog weer last krijgen van zaken als rug- en nekklachten!

Gemakkelijk wisselen

Een ander punt om op te letten bij het staand werken, is dat je ook gemakkelijk weer kunt overgaan op zittend je werk doen. Met andere woorden, het moet eenvoudig zijn om te zorgen voor afwisseling tussen zitten en staan. De gemakkelijkste oplossing hiervoor is het kiezen voor een bureau dat in hoogte verstelbaar is. Op die manier hoef je niet je werkspullen te verplaatsen naar een andere tafel, maar kun je gewoon het werkblad hoger of lager zetten! Op die manier kun je heel eenvoudig wisselen tussen zittend en staand werken! Dit gaat het gemakkelijkst als je kiest voor een elektrisch bureau, dan hoef jij alleen maar op een knopje te drukken en het meubelstuk zorgt er dan zelf voor dat de hoogte van het werkblad anders wordt! Kies je voor een model met een geheugenmodule, dan kan deze zelfs onthouden welke hoogtes voor jou ideaal zijn, zodat je niet zelf in de gaten hoeft te houden of de juiste werkhoogte al bereikt is! Wil je meer weten over de mogelijkheden, kijk dan eens op shiraz.nl. Shiraz is een uitstekende aanbieder van kantoormeubilair en zij bieden diverse oplossingen voor staand werken. Bij hen zul je zeker geschikte bureaus kunnen vinden voor jouw kantoor!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


Comments are closed.