Nieuws

Smartphones vergelijken

woensdag, 3-12-2014  

Als je eenmaal overgestapt bent op een smartphone, is de drempel om terug te gaan naar een simpele telefoon zonder touchscreen of zelfs zonder internet hoog. Het is toch wel erg handig als je even iets kunt opzoeken op internet of een whatsappje sturen, even kijken hoe je ook alweer bij je hotel moest komen als je in een vreemde stad bent, even op Facebook kijken, of even een mailtje sturen. We zijn het normaal gaan vinden, terwijl smartphones nog helemaal niet zo lang op de markt zijn. De prijs van smartphones wordt echter steeds hoger. Vooral nieuwe modellen zijn bijna niet te betalen. Als u een smartphones wilt aanschaffen is het zeer aan te raden om eerst te kijken wat er op de markt is: smartphones vergelijken. Het is verstandig aan het smartphones vergelijken te gaan, alvorens er een aan te schaffen. Er na aanschaf achter komen dat er een veel betere deal mogelijk was, waarbij u een telefoon van vergelijkbare of zelfs betere kwaliteit voor een lagere prijs had kunnen krijgen, is zeer vervelend. Smartphones vergelijken kan op de website van Foon4u. We zullen nu uitleggen hoe het smartphones vergelijken op deze website werkt. Vervolgens zullen we een bepaald zoekresultaat weergeven, zodat u een nog beter beeld kunt krijgen van het smartphones vergelijken. Ten slotte zullen we opsommen wat voor hulp u nog meer kunt krijgen op de website van Foon4u.

Smartphones vergelijken op de website van Foon4u

Via de link http://www.foon4u.nl/smartphone-gsm-toestellen-vergelijken.php kunt u smartphones vergelijken. U gaat als volgt te werk. U kunt in één vergelijking vier smartphones vergelijken. Links in uw beeldscherm ziet u een lijst van specificaties. Aan de hand van deze specificaties zal het smartphones vergelijken plaatsvinden. Dit zijn de eerste tien specificaties:

  • afbeelding
  • merk
  • model
  • introductie (waarmee de maand en het jaar bedoeld wordt waarin het toestel op de markt kwam)
  • prijsindicatie van een los toestel
  • processor
  • besturingssysteem
  • interne opslag
  • uitgebreid geheugen (waarmee bedoeld wordt of de mogelijkheid tot het uitbreiden van het geheugen er is)
  • software

Zoals hierboven is genoemd, zullen we nu een proefvergelijking doen, zodat u een goed beeld krijgt van het smartphones vergelijken. Als toestel 1 kiezen we de Samsung Galaxy S5. Toestel 2 wordt de iPhone 6, toestel 3 de Nokia Lumia 1520, en als laatste toestel selecteren we de BlackBerry Z30. We zien bijvoorbeeld dat van deze telefoons de Nokia Lumia 1520 het duurst is, met €449,-. De iPhone 6 is vanaf €280,- te verkrijgen. Verder heeft bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S5 een 2.5Ghz quad-core processor, terwijl de BlackBerry Z30 een 1.7Ghz dual-core processor heeft. Wat betreft het besturingssysteem: de Samsung Galaxy S5 runt op Android, de iPhone 6 op iOS, de Nokia Lumia 1520 is een Windows Phone en de BlackBerry heeft BlackBerry OS 10 als besturingssysteem. De iPhone 6 heeft de mogelijkheid tot de grootste interne opslag, namelijk 128 GB, maar heeft geen mogelijkheid tot uitbreiding van het geheugen, terwijl de andere drie geselecteerde toestellen in deze sessie smartphones vergelijken dit wel hebben, door middel van een MicroSD. Wanneer we verder naar beneden scrollen zien we dat op de iPhone 6 en de BlackBerry Z30 geen radio zit, terwijl de andere twee toestellen wel een radio hebben. Tevens zien we dat de stand-by tijd van de Nokia Lumia het langst is, namelijk 768 uur. De stand-by tijd van het toestel van iPhone is het kortst, namelijk 250 uur. We hopen u met bovenstaand voorbeeld te hebben laten zien dat smartphones vergelijken op de website van Foon4u erg gemakkelijk is. Door de overzichtelijke weergave kunt u gemakkelijk zien welke specificaties de smartphones hebben en kunt u de door u uitgekozen smartphones vergelijken aan de hand van de specificaties die u het belangrijkst vindt.

Meer informatie nodig?

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van Foon4u, zoals hierboven genoemd. Ook kunt u op deze website meer informatie vinden over smartphones. Het laatste nieuws en beoordelingen van verschillende smartphones vindt u onder het kopje ‘nieuws & reviews’. Onder het kopje ‘kieswijzer’ kunt u uitgebreide artikelen vinden over telefoons. Zo kunt u bijvoorbeeld lezen dat veel mensen oudere modellen smartphones aanschaffen, in plaats van nieuwe modellen, en dat de prijs hierbij van groot belang is. Met deze feiten hebben we natuurlijk ook rekening gehouden bij het smartphone vergelijken: u kun ook oudere modellen selecteren en vergelijken. Verder kunt u, onder het kopje ‘sim only vergelijken’, uitvinden wel sim only abonnement voor u het voordeligst is. U voert in hoeveel belminuten en sms’jes u nodig hebt en hoe groot uw databundel moet zijn. Ook vult u in hoe lang het abonnement moet duren, waarbij u kunt kiezen tussen 1 maand, 12 maanden en 24 maanden. U krijgt dan een overzicht van de sim only abonnementen die bij u passen, waarbij het abonnement dat bovenin staat weergegeven het goedkoopst is. Onder het kopje ‘hoge kortingen’ kunt u lezen bij welke abonnementen u voordelig een smartphone kunt aanschaffen. Er worden telefoons met hoge kortingen genoemd. Natuurlijk kunt u op de website van Foon4u, naast smartphones vergelijken en alles wat hierboven genoemd staat, ook de contactgegevens van Foon4u vinden. Als u helemaal naar beneden scrolt, kunt u zien dat u via contact@foon4u.nl contact kunt opnemen. Schroom vooral niet om ons een mail te sturen als u een vraag, een suggestie of een opmerking hebt. Wij horen graag van u!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


Comments are closed.