Webwinkels en Webshops

Rauw vlees voor de hond: een logische keuze

dinsdag, 27-11-2018  

Het doen van wedstrijden met de honden is een vak apart. Letterlijk een vak apart, want het is een compleet andere wereld. De mensen die op de grotere wedstrijden en tentoonstellingen lopen, dat zijn mensen die in een compleet andere wereld leven. Een wereld waarin honderden euro’s per dag in een hond geïnvesteerd worden en waarin mensen aangenomen worden om de hond er beter uit te laten zien. Toen Gerard en ik voor het eerst met onze Afghaanse windhonden naar een show gingen, hadden we het idee dat we in Hollywood beland waren. We vielen al snel van de roze droom. Onze honden scoorden perfect op gebied van gehoorzaamheid, bouw en gedrag, maar de minpunten zorgden er constant voor dat we hoogstens met een lintje thuiskwamen. De jury had het herhaaldelijk over de vacht die beter kon glimmen. We bekeken de vele opties (die allemaal belachelijk duur waren) en besloten om te kiezen voor de oplossing die we vonden bij Animal Food Express (animalfoodexpress.nl): rauw vlees aan de hond voeren. Rauw vlees voor de hond zou weleens kunnen betekenen dat de vacht beter uit zou komen en ook zou het goed uit kunnen vallen voor de organen, waardoor de prestaties nog beter moesten worden. Maar het grootste voordeel aan rauw vlees voor de hond: het is betaalbaar, natuurlijk en eigenlijk heel logisch.

Welk rauw vlees voor de hond kies je dan?

We kwamen er al snel achter dat er ontzettend veel verschillende soorten rauw vlees voor de hond zijn. We besloten een combinatie van drie soorten rauw vlees voor de hond te kiezen:

  • Paard;
  • Eend;
  • Konijn.

Paardenvlees en konijnenvlees zijn sowieso goede keuzes wanneer je zoekt naar rauw vlees voor je hond. Het zijn vleessoorten waar honden goed op reageren en zij zorgen nauwelijks voor problemen bij honden. De eend wilden we er graag bij hebben omdat we daar zelf een goed gevoel bij hadden. Onze Afghanen zijn namelijk dol op het jagen op eenden en vangen er regelmatig een. Dan is het toch perfect wanneer we hen dit als rauw vlees voor de hond aan kunnen bieden ook? De honden waren er in ieder geval beide direct gek op en dat was een flinke opluchting. Rauw vlees mag dan erg geschikt zijn voor honden; je weet het nooit met de kieskeurige Afghanen die met regelmaat iets in hun hoofd halen en zich daar niet overheen kunnen zetten. Dat is het risico van het ras.

Heeft het gewerkt?

Binnen een week zagen we duidelijke verschillen. Niet alleen op het gebied van de vacht overigens. Beide honden roken ineens aangenamer en het was goed te merken dat zij beter in hun vel zaten. We hebben niet gekozen voor een puur dieet van rauw vlees voor de hond overigens, we zijn gaan mengen en hebben het rauwe vlees als toevoeging gebruikt om te kijken wat het effect zou zijn. Na twee maanden zijn we weer naar een show gegaan waar we op de derde plek zijn geëindigd met de eerste hond – en tweede geworden met de andere hond. Over de vacht werden alleen maar positieve opmerkingen gemaakt. We moeten nu wat meer gaan trainen met het lopen zonder dat de honden constant afgeleid zijn. Dat wil zeggen: als we verder gaan met de shows. Beide honden hebben namelijk duidelijk meer plezier op de renbaan en laten daar sinds het veranderen van het dieet ook betere prestaties zien. Wij zijn in ieder geval erg tevreden en genieten ervan om onze honden rauw vlees te zien eten.

Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


Comments are closed.