Nieuws

Pak het linkbuilding goed aan

dinsdag, 25-11-2014  

Als je een eigen website hebt dan wil je natuurlijk het liefst boven in Google staan. Je zult misschien gemerkt hebben dat dit nog niet eens zo eenvoudig is om voor elkaar te krijgen. Daarvoor kun je verschillende technieken toepassen die daartoe kunnen bedrijven. Bijvoorbeeld het linkbuilding. Dit is een tool voor de zoekmachineoptimalisatie, oftewel SEO afgekort van Search Engine Optimization. Hiermee zorg je er kortgezegd voor dat door links naar jouw website op andere websites te plaatsen je hoger in Google terecht komt. Door dit te combineren met een aantal andere SEO tools, sta je zo boven aan in Google. Een hoge plaats in de online zoekmachines heeft dus eigenlijk niets te maken met de bekendheid van je bedrijf, maar meer hoe goed je bent met MiddleRoad linkbuilding. Pak dit dan dus ook goed aan, anders heb je er alsnog niets aan. Maar hoe doe je dit? Het klinkt erg eenvoudig: je zorgt voor een aantal links op andere websites naar jouw website en het zou helemaal in orde moeten komen. Helaas is het niet zo eenvoudig. Je zult er iets meer moeite in moeten steken. Het voordeel van linkdbuilding is dan weer wel dat de moeite die je er in steekt zich ook weer terug betaald. Bijvoorbeeld in meer bezoekers en als je het goed aanpakt ook weer in bijvoorbeeld meer betalende klanten. Wat het doel van je website ook is met linkbuilding kun je dat doel veel sneller behalen doordat er meer mensen op je website komen en dat is natuurlijk altijd goed. Maar wat moet je nou zien onder linkbuilding? Denk aan:

  • het aanmelden van je website bij een voor die website trefwoordrelevante webgids
  • het uitwisselen van links, oftewel linkruil
  • het laten schrijven van artikelen door bloggers
  • het schrijven van artikelen op websites van anderen
  • het uploaden van promotiefilms op videowebsites

En zo kun je nog wel een tijdje doorgaan. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden op het gebied van linkbuilding en het is het absoluut waard om er is een of meer uit te proberen. Je kunt dit natuurlijk voor je laten doen. Dit raden wij altijd aan, zeker als je nog nooit aan linkbuilding gedaan hebt. Het klinkt misschien makkelijk, maar om echt goed resultaat te boeken, zul je echt hard je best moeten doen. En dat is iets waar veel mensen zich in vergissen. Wees verstandig en huur meteen een professional in.

Linkbuilding door de professional

Veel mensen denken dat ze veel dingen zelf kunnen doen en daar valt linkbuilding vaak ook onder. Wanneer je hiermee echter aan de slag gaat zul je al snel merken dat het helemaal niet zo eenvoudig is. Er zijn veel dingen waar je aan moet denken en waar je rekening mee moet houden. Dit kan het soms nogal lastig maken. Doe jezelf dit niet aan en laat het aan een professioneel bedrijf, zoals Middle Road over. Door hun ruime ervaring op het gebied van linkbuilding weten ze precies waar ze mee bezig zijn. Ze kunnen dus niet alleen de juiste strategie voor je opzetten, maar ook nog eens in een mum van tijd uitvoeren. Dat zijn natuurlijk twee hele grote voordelen die je kunt behalen. Door de vele mogelijkheden die linkbuilding te bieden heeft kun je soms door het bomen het bos niet meer zien. Zeker als je geen ervaring met linkbuilding hebt kan het ook nog eens extreem moeilijk zijn om een goede keuze te maken uit al deze mogelijkheden. Want wat past bij jou en waarin kun je nu echt winst behalen. Als je niet van het schrijven van artikelen houdt dan heeft het natuurlijk weinig zin om artikelen voor andere websites te schrijven. Hetzelfde geldt natuurlijk ook voor het laten schrijven van artikelen voor op jouw website wanneer je niet eens een blog hebt. Dit soort dingen kunnen de keuzes voor je linkbuilding strategie een stuk makkelijker, maar dus ook moeilijker maken. Een professional kan je direct vertellen hoe je verschillende stappen kunt zetten en wat goed bij de rest van je marketing strategie past.

Meer halen uit je linkbuilding strategie

Je kunt natuurlijk alleen je linkbuilding strategie laten opzetten door een professional, maar de uitvoer ervan neemt natuurlijk ook de nodige tijd en moeite in beslag. Vergis je hier niet in. Zeker wanneer je er nog nooit mee gewerkt hebt, kan het in het begin veel tijd kosten die je misschien wel helemaal niet hebt. Hou hier dus van tevoren rekening mee en kies er voor om het linkbuilding aan een professional over te laten die precies weet waar hij of zij mee bezig. Jij hebt er dan ook geen omkijken meer naar, maar je kunt er wel de vruchten van plukken. Een goede linkbuilding strategie en uitvoer daarvan leveren je direct meer bezoekers op je website op. Is je website goed opgebouwd? Dan zouden hier ook direct meer betalende klanten en/of prospects uit moeten komen. Afhankelijk van het soort bedrijf dat je hebt en wat voor strategie je op zet kan dit soms langer duren. Overleg dit met Middle Road voordat ze voor je aan de slag gaan. Dan weet jij ook precies waar je aan toe bent en wat je van het linkbuilding kunt verwachten. Ben je nog niet overtuigd? Of wil je graag eerst meer weten over linkbuilding? Neem dan contact op met Middle Road. Zij vertellen je uiteraard graag meer over alles dat ze voor je kunnen doen en hoe ze dit gaan aanpakken.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


Comments are closed.